<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93837" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Има такъв на...

Тримата служебни министри казаха защо не искат да участват в кабинета на Слави Трифонов

12 Юли 2021
0 7055

Министрите в служебния кабинет Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков излязоха с обща позиция защо не искат да бъдат част от евентуалния бъдещ кабинет на Слави Трифонов.

Кой е Николай Василев – кандидатът за премиер, излъчен от Слави Трифонов

В министерствата на финансите, икономиката и образованието са постъпили запитвания за отклоненото от тримата служебни министри предложение да се включат в бъдещо правителство на “Има такъв народ”. От Министерството на образованието изпратиха отговор до медиите от името и на Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

“Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство”, пише в позицията на тримата служебни министри.

“Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!”, четем още в текста.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции