Следва: Вярно куче ча...

Три деца се оставиха да бъдат ухапани от силно отровен паяк, за да се превърнат в Спайдърмен

27 Май 2020
0 1790

Историята на супергероя на “Marvel” Спайдърмен разказва за обикновения човек Питър Паркър, ухапан от радиоактивен паяк, което му дава способността да се катери по стени и да създава паяжина.

За съжаление, тази история никога не е включвала паяк “черна вдовица” от Боливия. И нямаше кой да каже на безразсъдни три млади момчета, че това е изключително опасно, преди те да се оставят да бъдат ухапани, пише The Independent.

Този уикенд на брифинг във връзка с коронавируса в Боливия бе съобщено от здравния министър, че трима братя са били настанени в болница, след като са позволили на паяк да ги ухапе с надеждата, че ще се превърнат в супергерои.

Според Телемундо, братята са намерили паяка, докато пасели кози в Чатяна.

Момчетата, разбира се, не са придобили суперсили. Те били открити да плачат от майка им, която ги завела до болницата. Впоследствие били откарани до детската болница в Ла Пас, страдащи от треска, тремор и мускулни болки.

За щастие, ухапванията от черна вдовица не са фатални всеки път и момчетата са се оправили.

Здравните власти напомнят, че децата лесно бъркат реалността с илюзията и затова трябва добре да им се обяснява, че нещата от филмите понякога са просто измислица.

Отровата на Черната вдовица е 15 пъти по-смъртоносна от тази на гърмяща змия и това ѝ придава страховита репутация в Северна Америка, където тези паяци са най-отровните на континента. Младите и възрастните хора са основните им жертви, но се смята, че те нападат само при самозащита.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции