Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Три крави се спасиха от ураган с плуване в открития океан
Три крави се спасиха от ураган с плуване в открития океан
ЗооГосподари
11-13-19
добавено
1922
прегледа

Три крави са били отнесени от урагана Дориан, ударил крайбрежието на САЩ в началото на септември, съобщава Гардиън. Животните са открити месец по-късно на няколко мили разстояние в близост до бреговете на щата Северна Каролина. Предполага се, че са спасили с плуване.

 

Кравите са били отнесени от остров, намиращ се на около 6,5 км. от крайбрежието. Същия ден островът е бил ударен от "мини цунами", което завлякло 28 коня и 17 крави. В началото собствениците им предполагали, че животните са мъртви. Месец по-късно обаче служители на бреговата охрана забелязали една крава на съседен остров. По-късно се появили и другите две.

 

СПАСИХА С ДРОН КУЧЕНЦЕ, ОЦЕЛЯЛО ЦЯЛ МЕСЕЦ ПОД РАЗВАЛИНИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Кравите мога да плуват на малки разстояния, но да се справят с няколко мили в открито море и при ураган си е истинско постижение. От бреговата охрана казват, че животните са имали късмет, че не са били отнесени навътре в океана. В момента местните хора се подготвят да върнат животните обратно на острова.

 

 

Източник: Гардиън