<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80382" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

Тройни заплати и общински жилища ще привличат медици в малките градове (видео)

20 Декември 2020
0 1127

“Със сдружението на общините се прави преглед на общинските жилища, които да бъдат предоставени на лекари и сестри, а директорите на лечебните заведения да имат ангажимента да ги назначат. Държавата ще субсидира допълнително възнаграждение и със съответната община ще осигуряват по още една заплата и така те ще получат тройни заплати на лекарите и сестрите. По този начин ще гарантираме здравеопазването във всяка една точка на страната и бъдещето на всяка едно лечебно заведение”, каза Ангелов на премиера.

“А не само на “Пирогов”, вметна премиерът.

Здравният министър припомни за правителственото решение всяко висше училище, което разкрие допълнителни места за обучение на медицински сестри, да аполучава допълнителни средства. Студентите, които се запишат такива специалности, получават двойни стипендии, каза Ангелов.

Борисов отбеляза трайната тенденция броят на оздравелите слез заразяване с коронавирус да надвишава този на заболелите.

С предоставянето на тройни заплати и общински жилища държавата се надява да осигури лекари и медицински персонал в населените места, чиито болници в момента изпитват трудности с назначаването на такива специалисти.

При инспекцията на реновирането на общежитие в Пазарджик за работещи в общината медицински сестри и студенти, учещи за медицински специалности по споразумение с пловдивския университет, Ангелов каза, че правителството работи по програма за осигуряване на сестри и лекари в общините, които имат трудности с това.

Източник: Mediapool

Видео и снимки: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции