<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Земята е била...

Тръмп: Голям фен съм на Ердоган (видео)

14 Ноември 2019
0 2110

Президентите на САЩ и Турция Доналд Тръмп и Реджеп Тайип Ердоган проведоха официална среща в Белия дом, предаде Ройтерс.

 

Двамата лидери обсъдиха обтегнатите отношения между двете страни в последните месеци, но така и не постигнаха съгласие по въпросите за Сирия и руските оръжейни доставки за Анкара. "Чудесна среща" с размяна на любезности без никакъв конкретен резултат. Тaкa мoжe дa бъдe oпиcaнa cрeщaтa мeжду Тръмп и  Eрдoгaн. Как американският президент посрещна турския си колега в Белия дом вижте във видеото. 

 

 

""

 

 

„Имахме чудесна, много продуктивна среща. Приятели сме от много отдавна, почти от първия ден. И двамата разбираме държавите си“, каза Тръмп. Той добави, че по време на срещата са били дискутирани темите за закупуването на руските ракетни системи С-400 от страна на Турция, както и намесата на Анкара в Сирия, но не сподели никаква конкретика около възможни последващи действия.

 

ТРЪМП ПРЕДЛАГА СДЕЛКА НА ЕРДОГАН НА СТОЙНОСТ 100 МЛРД. ДОЛАРА

 

 

""

 

 

Малко след пресконференцията на двамата държавни глави от администрацията на Белия дом публикуваха съобщение с доста по-остър тон. В него бе подчертано, че за да може да бъде постигнат прогрес по други въпроси, е изключително важно да се реши проблемът с доставката на руските С-400.

 

ТРЪМП С ПИСМО ДО ЕРДОГАН: "НЕ БЪДИ ТРУДЕН. НЕ БЪДИ ГЛУПАК. ЩЕ ТИ ЗВЪННА."

 

 

""

 

 

Отношенията между двете страни бяха допълнително влошени, след като Турция започна военна експанзия в северната част на Сирия, няколко дни след като Вашингтон обяви, че оттегля военните си от региона. Тогава Тръмп директно заплаши, че ще "заличи" икономиката на Турция, ако държавата „прекрачи граници“ в действията си в Сирия. Той също така изпрати писмо до Ердоган, в което го призова да не бъде "глупак" и да реши ситуацията по хуманен начин.

 

 

Източник: Ройтерс

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции