<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81544" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марешки обви...

Тръмп заплаши САЩ с “огромен гняв” срещу импийчмънта му, Пенс отхвърли отстраняване (видео)

13 Януари 2021
0 1204

Президентът Доналд Тръмп отхвърли всякаква отговорност за смъртоносния щурм на Капитолия във Вашингтон от неговите привърженици миналата седмица. Той нарече изказванията си по време на митинг пред Белия дом преди нападението „напълно уместни“ и предупреди законодателите да не се опитват за втори път през мандата му да го отстранят от длъжност, пише Клуб Z.

„Хората смятаха, че това, което казах, е напълно подходящо и ако погледнете казаното от други хора, политици на високо ниво, за безредиците през лятото, ужасните бунтове в Портланд и Сиатъл и на различни други места, това беше истински проблем, това, което те казаха“, заяви Тръмп, визирайки протестите срещу полицейското насилие върху чернокожи след убийството на Джордж Флойд.

Започва втора процедура за импийчмънт на Тръмп. Пелоси го нарече “слугиня на Путин”

Републиканецът посочи, че е „абсолютно нелепо“, че Камарата на представителите, доминирана от демократите, бърза да му направи импийчмънт за подбудителство на бунт, като заяви, че усилията ѝ предизвикват „огромен гняв“.

Тръмп заплаши САЩ с &#8220;огромен гняв&#8221; срещу импийчмънта му, Пенс отхвърли отстраняване (видео)

Федералното бюро за разследване обяви , че очаква въоръжени бунтове във всички щати до 20 януари, когато трябва да встъпи в длъжност избраният за президент демократ Джо Байдън. Във Вашингтон са обявени извънредни мерки за сигурност, включително с блокиране на целия район около Конгреса и Белия дом и разполагане на хиляди военни от националната гвардия. 

Демократите се очаква да гласуват днес по резолюция с обвинението срещу Тръмп и да я изпратят на Сената.

Пенс няма да отстрани Тръмп, започва импийчмънт. ФБР предупреди за “въоръжени протести”

По-късно вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че няма да се позове на 25-ата поправка на конституцията, за да отстрани от длъжност президента Доналд Тръмп.

Той изпрати писмо до председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, в което нарича “политически игри” опитите на демократите да го накарат да използва тази поправка, за да обяви Тръмп за негоден за изпълняване на президентските функции.

“Не мисля, че такова действие е в интерес на нашата страна”, каза вицепрезидентът.

“Призовавам Вас, както и всички членове на Конгреса, да избягвате действия, които ще разделят още повече страната”, написа още Пенс. 

Източник: Клуб Z

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции