<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78781" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Повече от 2400 ...

Тръмп за пръв път обеща да напусне Белия дом, ако изборната колегия утвърди Байдън

27 Ноември 2020
0 228

Американският президент Доналд Тръмп за първи път заяви, че ще напусне Белия дом, ако Изборната колегия признае кандидатът на демократите за победител в президентската надпревара.

Това съобщиха агенциите Асошейтед прес и Ройтерс, цитирани от ClubZ. Запитан дали ще присъства на церемонията за полагане на президентска клетва от Байдън, насрочена за 20 януари, той каза, че знае отговора, но засега не иска да го разкрива.

Сблъсъци във Вашингтон между привърженици и противници на Тръмп (видео)

Доналд Тръмп говори пред журналисти пред Белия дом и за първи път след изборния ден той отговори и на въпросите им.

“Разбира се, (в този случай) аз (ще си тръгна), и вие знаете това”, каза Тръмп, цитиран от пресслужбата на Белия дом. Веднага обаче направи уговорката, че “много неща” ще се случат дотогава, които могат да променят резултатите.

“Хората са много разочаровани, че (победата ни) беше открадната. . . Ако те (електорите в колегията) гласуват за Байдън, то ще направят грешка, защото тези избори бяха едно мошеничество. . . Имаше масови фалшификации – нещо, което не трябва да става в нашата страна, като че ли сме страна от Третия свят. Имаме машини за обработване на гласовете, ала никой не знае как смятат те. Използваме компютърна техника, която може да бъде манипулирана. Цял свят гледа и се смее на нашия избирателен процес”, посочи президентът.

Тръмп отново не представи конкретни доказателства за обвиненията си за нередности в изборите, но нарече длъжностните лица по изборите в двата ключови щата, спечелени от Байдън – Пенсилвания и Джорджия – “врагове на държавата”, и заяви, че те стоят зад изборните измами. Той обаче добави, че “времето не е на наша страна”, фактически признавайки, че изборният резултат едва ли ще бъде променен.

Тръмп написа пост в 3 през нощта: “Аз спечелих изборите!” Фейсбук отговори: “Не, не си!” (снимка)

В Деня на благодарността Тръмп благодари на военните за тяхната служба за страната далече зад границите ѝ дори шеговито ги предупреди да не прекаляват с пуешкото месо за празника. А после дори намекна, че това може да не е последният му Ден на благодарността в Белия дом и предупреди Байдън да не бърза със съставянето на своя управленски екип, въпреки, че двата екипа вече работят по прехода на властта, отбелязва АП.

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции