Следва: Отново покач...

Тръмп предложил тестовете за коронавирус да бъдат забавени, защото излизали твърде много случаи

21 Юни 2020
0 2081

Доналд Тръмп каза пред привържениците си на предизборен митинг в Тълса, Оклахома, че е поискал скоростта на правене не тестове за коронавирус да бъде забавена, тъй като в САЩ се откривали твърде много положителни случаи, пише The Independent.

Президентът предположи, че причината САЩ да са лидер в света по брой инфекции и смъртни случаи е това, че са направени много голям брой тестове.

Доналд Тръмп обяви, че пие хидроксихлорохин от седмици, вижте страничните му ефекти

Той заяви: “Тестването е нож с две остриета. Тествали сме 25 милиона души досега. Вероятно е с 20 милиона души повече от всяка друга държава. Ето лошата част: когато правите тестове до такава степен, ще намерите повече хора, ще намерите още случаи. Затова казах на моите хора, забавете тестването, моля.”

САЩ имат най-малко 2,2 милиона потвърдени случаи на коронавирус според Центровете за контрол и превенция на заболяванията и най-малко 119 000 смъртни случая.

В световен мащаб вече има 8,9 милиона заразени и 466 000 смъртни случая.

Макар че в много щати нивата на заболяване намаляват, някои региони продължават да регистрират рекордни еднодневни повишения.

Тръмп с опасно предложение: хората да се инжектират с дезинфектант срещу Covid-19

Самият окръг Тълса, където президентът провежда първия си митинг на кампанията от три месеца насам, в петък отбеляза рекорден ръст, както и Флорида, Аризона, Невада и Южна Каролина. Броят на случаите също нараства и в Тексас.

Много участници в митинга решиха да не носят маски за лице или да спазват препоръката за социално дистанциране, въпреки молбите на здравните експерти и политиците.

Експертите прогнозират, че смъртните случаи от Covid-19 в САЩ могат да достигнат 145 000 до 11 юли.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции