<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62502" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп с опасно предложение: хората да се инжектират с дезинфектант срещу Covid-19

24 Април 2020
0 4734

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи възможността за “инжектиране” на дезинфектант на хора, заразени с коронавирус, като средство за възпиране на Covid-19. Странната идея му дойде по време на ежедневния брифинг в четвъртък, предаде NBC News.

Държавният глава направи предположението, след като Бил Брайън, който ръководи отдела за наука и технологии на вътрешната сигурност, представи презентация за изследванията, които екипът е провел. Според тях вирусът не живее толкова дълго при по-топли и влажни температури.

Брайън каза, че „вирусът умира най-бързо при слънчева светлина”, оставяйки Тръмп да се чуди дали би могло да се внесе светлина “вътре в тялото”.

Алек Болдуин обяви, че Тръмп е истинският “вирус” в САЩ

“Нека да предположим, че удряме тялото с огромна – независимо дали е ултравиолетова или просто много мощна светлина“, посочи президентът. И попита: „Чух за дезинфектант, който убива вируса само след една минута. Има ли начин да направим нещо подобно чрез инжектиране вътре в тялото, като почистване?“

Тръмп не уточни вида на дезинфектанта.

Медицински специалисти, включително д-р Вин Гупта, пулмолог, експерт по глобална здравна политика и сътрудник на NBC News и MSNBC, побързаха да оспорят „неправилното съобщение на президента“.

„Тази идея за инжектиране или поглъщане на всякакъв вид почистващ продукт в тялото е безотговорна и е опасна“, каза Гупта. „Това е често срещан метод, който хората използват, когато искат да се самоубият“.

Тръмп с опасно предложение: хората да се инжектират с дезинфектант срещу Covid-19
CNBC.com

Президентът многократно е споменавал недоказани лечения по време на ежедневните брифинги за COVID-19. Например, той обяви хидроксихлорохина като потенциален убиец на заразата, но здравните служители не са убедени в това.

Мъж от Аризона почина в края на март, след като погълна хлорохинфосфат, вярвайки, че това ще го предпази от заразяване с коронавирус. Съпругата на мъжа каза пред NBC News, че е гледала телевизионни брифинги, по време на които Донлад Тръмп говорил за потенциалните ползи от хлорохина.

Източник: NBC News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции