<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88542" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП върна вед...

Тръмп стартира гръмко рекламираната си “нова социална мрежа”, тя се оказа най-обикновен блог

05 Май 2021
0 3719

След няколкомесечни обещания да открие собствена социална мрежа или платформа в интернет, която да подслони забранените му постове, бившият американски президент Доналд Тръмп откри нова секция към съществуващия му уеб сайт и тя е просто WordPress блог, пише TheVerge.

Тръмп се завръща в мрежата със собствена платформа и закана да “предефинира играта”

Така наречената “платформа” работи на принципа на Twitter, но се хоства като функциониращ блог с коментари от Тръмп. Хората могат да се регистрират за да коментират или харесват чрез имейл и през телефонните си номера, но изглежда тази функция все още не работи. Потребителите все пак могат също да споделят публикациите на Тръмп във Facebook. Все още това не е възможно обаче в Twitter.

Тръмп стартира гръмко рекламираната си &#8220;нова социална мрежа&#8221;, тя се оказа най-обикновен блог

Както преди време писаха международните агенции, никоя от компаниите-мастодонти в предлагането на облачни услуги – Amazon, Microsoft или Google не би се престрашила да предостави пространство за новата платформа, но това не е пречка пред създателя ѝ да потърси услугите на други международни компании в бранша.

Шефът на Twitter обяви, че изтриването на Тръмп може да създаде опасен прецедент, но е правилно

Стартирането идва само ден преди Съветът за надзор на Facebook да обяви решението си дали Тръмп ще бъде допуснат обратно в социалната мрежа, както и в Instagram. Профилът му във Facebook и любимата му платформа Twitter бе блокиран през януари, след като тълпа нахлу в американския Капитолий, което струваше живота на петима души. Кадри от щурма на привържениците на Тръмп можете да си припомните във видеото горе.

Отчаяни последователи на QAnon вярват, че Тръмп им е проговорил чрез морзовата азбука в последното си изказване (видео)

Туитовете бяха запазената марка на Тръмп. Той имаше 90 милиона последователи в тази мрежа, преди тя да заличи акаунта му, след щурма на Капитолия, който според противниците на бившия президент е бил провокиран от неговата реторика.

Тръмп стартира гръмко рекламираната си &#8220;нова социална мрежа&#8221;, тя се оказа най-обикновен блог

Модерационен панел на Facebook ще се произнесе дали бившият президент може да си върне профила в сряда сутринта.

Източник: TheVerge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции