<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81210" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парашутист и...

Тръмп с официално изявление: “Ще има мирно предаване на властта, въпреки че спечелих!”

07 Януари 2021
0 1177

Минути след като Конгресът официално призна сенатора на Делауер Джо Байдън за победител на президентските избори през 2020 г., настоящият държавен глава Доналд Тръмп обеща в официално изявление, че ще има мирно предаване на властта.

Въпреки това той се възприема за истинския победител, предаде Клуб Z.

“Въпреки че напълно съм несъгласен с резултата от изборите, а и фактите са на моя страна, все пак ще има мирно предаване на властта на 20 януари”, заяви републиканецът.

“Винаги съм казвал, че ще продължим борбата ни да направим така, че само легалните гласове да се броят. Въпреки че това символизира края на най-великия първи мандат в президентската история, това е само началото на нашата борба да направим Америка велика отново”, добави действащият държавен глава.

Конгресът на САЩ потвърди победата на Джо Байдън след прекъсването заради ексцесиите в Капитолия

Във Вашингтон обаче може и да останат скептични относно клетвата на Тръмп, че няма да се противопоставя повече на Байдън. Особено след като през вчерашния ден подстрекателската реторика на президента предизвика безпрецедентното превземане и опустошаване на сградата на Конгреса от твърди симпатизанти на държавния глава.  

Тръмп с официално изявление: &#8220;Ще има мирно предаване на властта, въпреки че спечелих!&#8221;

Републиканци и демократи осъдиха действията на привържениците на президента, като някои конгресмени обвиниха персонално Тръмп като подбудител на насилието.

Байдън призова държавния глава да излезе в национален ефир, за да “изпълни клетвата си, да защити Конституцията и да настоява за прекратяване на тази обсада”.

Тълпа от поддръжници на Тръмп нахлу в сградата на Капитолия (видео и снимки)

Късно в сряад вечерта конгресмените продължиха преброяването на гласовете, което приключи с очакван край – въпреки многкратните забавяни Джо Байдън бе провъзгласен за следващ президент на САЩ, след като си осигури 306 електорални гласа срещу 232 за Тръмп.

Републиканецът така и не е уточнил дали ще присъства на инаугурацията на 20 януари.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции