Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Трябва ли да се сложат намордници на депутатите?
Трябва ли да се сложат намордници на депутатите?
gospodari.com
07-10-19
добавено
607
прегледа

"Винаги става така. Когато общественото мнение се възбуди от даден проблем, управляващите пробват да го потушат с някакви законодателни мерки. Обикновено те са недомислени и нефелни. Правят се поредни кръпки в законите, без преди това ситуацията да бъде анализирана. Така обикновено не просто се имитира дейност, ами се и нанасят щети".

 

Това пише в коментар в. "Сега" по повод последните законови промени, според които разходждането на куче с намордник стана задължително.

 

ДРАСТИЧНО СКАЧАТ ГЛОБИТЕ ЗА РАЗХОДКА НА ЕДРИ КУЧЕТА БЕЗ ПОВОД И НАМОРДНИК

 

"След като човек бе нападнат и убит от домашни кучета в с. Владо Тричков, първосигналната реакция на управляващите не закъсня. Депутати от ГЕРБ, чиято експертиза по темата е под въпрос, предложиха промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, с които се увеличават санкциите за нарушения, забранява се извеждането без повод на кучета над 5 кг и на агресивни кучета без повод и намордник. Валери Симеонов от НФСБ стигна още по-големи висини и поиска всички кучета да се разхождат с намордник.

 

В мотивите към законопроекта, който вече мина на първо четене, няма задълбочен анализ. Всъщност няма никакъв анализ. Не се разбира например как е избрано теглото от 5 килограма. Не става ясно и какво от сегашната законодателна уредба пречи да не се случват инциденти. Няма и дума за контролните органи и как те си вършат работата. Не се разбира с кантар ли ще се разхождат отсега нататък инспекторите, или ще определят на око петте килограма".

 

Целият коментар на в. "Сега"