<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124086" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заради санкц...

Туристите във Венеция получават водни пистолети, за да се пазят от агресивните чайки

29 Март 2022
0 361

Няколко луксозни хотела във Венеция раздадоха на туристите водни пистолети, за да отблъскват агресивните чайки.

Многобройните птици стават все по-нападателни и досадни, като непрекъснато се опитват да крадат храна от ръцете на посетителите, докато те вечерят на хотелските тераси.

Чайките най-често се събират около популярния площад “Сан Марко”.

Туристите във Венеция получават водни пистолети, за да се пазят от агресивните чайки
Pixabay

Енрико Мацоку, управител на хотел Monaco and Grand Canal, заяви пред The Times: “Една чайка отлетя с цяла пържола, точно когато сервитьорът вдигна капака на чинията, в която я сервираше”.

От Асоциацията на хотелиерите във Венеция (AVA) организираха семинар, на който бяха предложени различни идеи за отблъскването на птиците от външните зони за хранене. Обсъжданите решения включват наемане на соколар, който да ловува чайките или отблъскването им чрез специални звуци или неприятни миризми (такива, които не могат да бъдат усетени от хората).

Според Франческо Боемо, който координираше семинара, огромният брой чайки крие риск за здравето и хигиената на всички, а също и за сградите и околната среда. Той допълва все пак, че те са защитен вид и е забранено да бъдат убивани.

Туристите във Венеция получават водни пистолети, за да се пазят от агресивните чайки
Pixabay

Едни от най-посещаваните хотели Gritti Palace и Hotel Monaco & Grand Canal са прибегнали до по-иновативен подход за справяне с проблема. Оттам раздават яркооранжеви водни пистолети на туристите, с цел да отблъснат чайките. Според експерти по птиците, този ярък цвят е особено отблъскващ за чайките и е по-вероятно да ги възпре.

“Щом видят пистолетите, те отлитат. Дори не е необходимо да ги използвате – просто трябва да ги държите на масата”, споделя мениджърът на Gritti Palace.

Туристите във Венеция получават водни пистолети, за да се предпазват от агресивните чайки

Източник: 9GAG

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции