Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Туристите, летели със скъсан парашут край Созопол, не си взели парите обратно
Туристите, летели със скъсан парашут край Созопол, не си взели парите обратно
Вземи EMBED
Loading the video...
08-23-19
добавено
2471
прегледа

Туристите, които летяха със скъсан парашут над плаж "Каваците", не са си взели парите обратно.

 

 

ВЯТЪР ОТКЪСНА ПАРАШУТ С МАЙКА И СИН КРАЙ СОЗОПОЛ (ВИДЕО)

 

 

Опасният инцидент стана на къмпинг до Созопол. Както е известно, силен вятър скъса въжето на парашут, завързан към моторница, и отнесе летовниците във въздуха. Докато служители на концесионера и туристите правили опити да върнат моторницата, към която бил закачен парашутът, обратно в морето, въжето се скъсало и двамата туристи отлетели към близката гора.

 

 

 

 

Летовниците са майка и син от Горна оряховица, но двамата не живеели в България.

 

 

"Това беше най-обикновен рутинен полет. Такива извършваме ежедневно през цялото лято години наред. През месец август като цяло са такива условията, че често пъти се получават термики - топли течения, които идват от брега. Вчера температурата беше изключително висока и тази термика допринесе с това, че увеличи подемната сила на парашута и лодката, въпреки че е мощна, не успя да го прибере на мястото му", обясни управителят на водния атракцион Виктор Николчовски, цитиран от Dir.bg.

 

 

 

 

По думите му капитанът на лодката е подценил до някаква степен неблагоприятните условия. Въжето не се е оплело, а се скъсало от напъна, причинен от дърпането."Ние желаехме да им върнем парите на туристите, но след медицинския преглед те си тръгнаха и повече не се върнаха. Този спорт е безопасен, но трябва да се спазват правила", коментира Николчовски.

 

 

 

 

Вчера на мястото е направена проверка и не са открити нарушения, уточниха от Морска администрация. 

 

 

Източник: Dir.bg