<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски военни ...

Туристите, летели със скъсан парашут край Созопол, не си взели парите обратно

23 Август 2019
0 2978

Туристите, които летяха със скъсан парашут над плаж "Каваците", не са си взели парите обратно.

 

 

ВЯТЪР ОТКЪСНА ПАРАШУТ С МАЙКА И СИН КРАЙ СОЗОПОЛ (ВИДЕО)

 

 

Опасният инцидент стана на къмпинг до Созопол. Както е известно, силен вятър скъса въжето на парашут, завързан към моторница, и отнесе летовниците във въздуха. Докато служители на концесионера и туристите правили опити да върнат моторницата, към която бил закачен парашутът, обратно в морето, въжето се скъсало и двамата туристи отлетели към близката гора.

 

 

""

 

 

Летовниците са майка и син от Горна оряховица, но двамата не живеели в България.

 

 

"Това беше най-обикновен рутинен полет. Такива извършваме ежедневно през цялото лято години наред. През месец август като цяло са такива условията, че често пъти се получават термики – топли течения, които идват от брега. Вчера температурата беше изключително висока и тази термика допринесе с това, че увеличи подемната сила на парашута и лодката, въпреки че е мощна, не успя да го прибере на мястото му", обясни управителят на водния атракцион Виктор Николчовски, цитиран от Dir.bg.

 

 

""

 

 

По думите му капитанът на лодката е подценил до някаква степен неблагоприятните условия. Въжето не се е оплело, а се скъсало от напъна, причинен от дърпането."Ние желаехме да им върнем парите на туристите, но след медицинския преглед те си тръгнаха и повече не се върнаха. Този спорт е безопасен, но трябва да се спазват правила", коментира Николчовски.

 

 

""

 

 

Вчера на мястото е направена проверка и не са открити нарушения, уточниха от Морска администрация. 

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции