Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Турция помага на джихадисти на ИДИЛ да избягат от затворите в Сирия, твърдят кюрдските сили
Турция помага на джихадисти на ИДИЛ да избягат от затворите в Сирия, твърдят кюрдските сили
10-10-19
добавено
1310
прегледа

Турция обстрелва затвор, пълен с бойци на "Ислямска държава", за да им помогне да избягат, твърдят кюрдските сили. Експлозиите в град Камишли, близо до иракската граница, са нанесли сериозни щети на затвора Чиркин, където са затворени джихадисти от близо 60 държави, пише Daily Mail.

 

ТУРЦИЯ ДА ПРЕКРАТИ ОПЕРАЦИЯТА В СИРИЯ, ПРИЗОВА ЕС

 

 

 

 

„Тези атаки срещу затворите, пълни с терористи на ИДИЛ, ще доведат до катастрофа, с последиците от която светът няма да може да се справи", заяви Мустафа Бали, говорител на кюрдските сили в Северна Сирия. Той добави, че в затвора Чиркин се намират „най-опасните джихадисти“.

 

ЕРДОГАН ЗАПЛАШИ ДА ПУСНЕ МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ КЪМ ЕВРОПА, АКО ЕС КРИТИКУВА ОПЕРАЦИЯТА В СИРИЯ

 

Град Камишли беше сред първите кюрдски крепости, ударени от турски военни самолети, след като Ердоган обяви началото на военната операция. Турция от своя страна твърди, че ще създаде коридор, който да позволи връщането на около 2 милиона сирийски бежанци, които понастоящем са в страната.

 

 

ю

 

ДЕЦА ЛЕЖАТ В ТЕСНИ КИЛИИ ДО ЕДНИ ОТ НАЙ-РАДИКАЛНИТЕ ДЖИХАДИСТИ НА ИДИЛ (ВИДЕО)

 

Ердоган също обяви, че планира да прогони „терористите“ далеч от границата с Турция, с което обаче има предвид кюрдските сили. Критиците твърдят, че това допълнително ще дестабилизира региона, ще доведе до смъртта на цивилни граждани, а може да спомогне за възраждане на ИДИЛ.

 

 

 

 

Изправен пред яростна международна съпротива срещу новия план, Ердоган заплаши да пусне 3 милиона сирийски бежанци в Европа, ако лидерите на ЕС му се противопоставят.

 

 

 

Източник: Daily Mail