<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76780" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови размири...

Убиецът на Милен Цветков поиска промяна на мярката си за неотклонение на по-лека

29 Октомври 2020
0 784

Обвиненият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиян Николов прави поредни постъпки да излезе на свобода, предаде Нова тв.

Молбата му за промяна на мярката за неотклонение е постъпила днес в Софийския градски съд.

Преди 2 седмици приключи предявяването на материалите по делото. Те са в обем 25 тома. Николов и адвокатът му са ги чели 2 дни. Те направили и допълнителни искания.

Делото срещу убиеца на Милен Цветков се очаква да бъде гледано най-рано в края на ноември

Припомняме, че на 19 април навръх Великден автомобилът на журналиста Милен Цветков бе връхлетян на червен светофар на кръстовището пред мол “Парадайз” от джип, управляван с висока скорост от 22-годишният Кристиан Николов. Вследствие на удара Цветков загина в линейката напът за болницата.

Кадри от охранителните камери на мястото на катасторфата можете да си припомните във видеото горе.

В последвалата полицейска проверка бе установено, че Николов е бил под въздействието на четири вида наркотични вещества. Това утежни вината му в допълнение към обстоятелството, че е ударил спрял автомобил и то с много над разрешената скорост.

Прокуратурата приключи разследването за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Припомняме, че в момента тезата на държавното обвинение е че Кристиан Николов е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл, за което го грози затвор от 10 до 20 години и доживотно лишаване от право да управлява МПС.

Източници от прокуратурата заявиха, че молбата на Николов за промяна на мярката за неотклонение може да се сметне като опит за забавяне на процеса. Оттам добавиха, че заради подобни случаи са нужни промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Съдът ще решава за мярката за неотклонение на Николов в понеделник.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции