<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Убиецът на Милен Цветков се оказа под домашен арест (видео)

02 Октомври 2020
0 18388

Кристиан Николов, който е обвиняем по делото за катастрофата, причинила смъртта на журналиста Милен Цветков, е под домашен арест. Това стана ясно от интервю на адвокат Марковски за БНТ.

Марковски обясни, че това, че обвиняемият за катастрофата Кристиан Николов е под домашен арест, не значи, че ще получи оправдателна присъда от магистратите. В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда.

Вчера стана ясно, че Софийска градска прокуратура (СГП) е приключила разследването по досъдебно производство за причиняването на смъртта на журналиста Милен Цветков.

Прокуратурата приключи разследването за катастрофата, в която загина Милен Цветков

Според събраните материали по делото, вината на шофьора, предизвикал катострофата и смъртта на Цветков се потвърждава по недвусмислен начин.

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар – дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница… причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след Нова година започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви правозащитникът.

Източник: БНТ

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции