<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: РИОСВ-Бургас ...

Убиец на пътя с 48 нарушения получава условна присъда за катастрофа с фатален край (РЕПОРТАЖ)

24 Юни 2020
22 9189

Скъпи приятели, ежедневно по улиците на България загиват хора. Жертви на пияни, дрогирани или просто безразсъдни шофьори, напълно невинни те оставят празнина в сърцата на близките си и горчевина от липсата на справедливи наказания за убийците им.

През октомври 2018 година младеж е блъснат на пешеходна пътека в Своге. Два месеца по-късно борбата на лекарите от „Пирогов“ не дава резултат и той умира. Убиецът му има зад гърба си 48 нарушения и въпреки това управлява автомобил. Без застраховка „Гражданска отговорност“, по време на гонка при неправилно изпреварване той оставя една майка без сина й – отличник, ведро момче, на което му е предстояло светло бъдеще.

Майката на загиналия разказа пред нашата репортерка Виктория Симеонова за тоталното си разочарование от съдебната система. След година и половина дела, Софийският окръжен съд е разпоредил условна присъда три години и пет години изпитателен срок. Това означава, че убиецът ще бъде на свобода, въпреки жестокостта на извършеното.

В емоционалния разказ на майката на загиналия прави впечатление възможността и за корупционна практика, която да е гарантирала освобождаването на извършителя.

България е страната с най-много катастрофи на глава от населението в Европейския съюз, сочи проучване на Евростат. Нищожните присъди са основна причина пияни, дрогирани и безотговорни шофьори да продължават безнаказано да убиват хора по пътищата, знаейки, че след като отмине „медийният шум“ просто ще им се размине.

Ние от „Господарите“ призоваваме за справедливи наказания за всички извършители на такива престъпления. Днес жертва е този млад човек, утре може да бъде всеки един от нас…

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции