Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Убийство за удоволствие: 28 години затвор за смъртта клошар в Айтос
Убийство за удоволствие: 28 години затвор за смъртта клошар в Айтос
gospodari.com
07-31-19
добавено
2085
прегледа

Общо 28 години затвор за садистичното убийство на бездомник в Айтос наложи днес Окръжния съд в Бургас на двамата подсъдими за престъплението - Желязко Данчев - на 21 годишна възраст и Ясен Стойчев - на 17-годишна възраст.

 

Те бяха осъдени съответно на 20 и 8 години лишаване от свобода. Двамата бяха признати за виновни в това, че на 1 февруари 2018 г. с особена жестокост са умъртвили 70-годишния Асен Пуров, по прякор Доктора.

 

Мъжът спял в изоставена постройка в ромската махала в Айтос, когато бил нападнат от момчетата. Общо 32 удара нанесли убийците в тялото на жертвата си. Сред това изхвърлили окървавените си дрехи в шахта в квартала и се прибрали в домовете си.

 

Там полицията ги задържала. Според магистратите, подсъдимите са извършили престъплението за… удоволствие. С решение на съда те бяха осъдени да платят солидарно на близките на загиналия по 30 000 лева кръвнина.

 

Източник: Dariknews