<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42466" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Уволнена заради липса на компютърни умения получи стотици хиляди обезщетение

18 Ноември 2019
0 255

Секретарка в Националната здравна служба на Великобритания е била уволнена заради липса на компютърни умения. Възрастната дама обаче решила да заведе дело за дискриминация по възраст и получила обезщетение в размер на 200 000 паунда (457 000 лева), пише LADbible.

 

 

""

 

 

Айлийн Джоли се чувствала „унижена“ след като била уволнена от здравната служба през 2017 година заради нейните "остарели секретарски умения". Въпреки, че според мениджърите ѝ причина е „катастрофалният провал в изпълнението на поставените задачи и работа с компютърни технологии“, според Агенцията по заетостта в Англия жената е била дискриминирана.

 

 

""

 

 

Националната здравна служба предложила на г-жа Джоли 200 000 паунда обезщетение, което е една от най-големите суми, давани някога по такива дела.

 

 

""

 

 

Госпожа Джоли страда от сърдечно заболяване и има артрит. Когато ѝ било съобщено, че е уволнена, възрастната жена получила тахикардия и била приета в болница. Според съдията по делото не е било предложено подходящо обучение за усвояване на компютърните системи.

 

 

""

 

 

 

Източник: LADbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции