Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Уволниха дисциплинарно възпитателят от Ловеч заради побоя над ученичката (видео)
Уволниха дисциплинарно възпитателят от Ловеч заради побоя над ученичката (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
03-13-19
добавено
30118
прегледа

Възпитателят, участвал в побой в ловешкото ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ще бъде наказан с дисциплинарно уволнение, съобщи за БТА директорът на училището Валя Тодорова. От прокуратурата заявиха, че вероятно ще бъде образувано досъдебно производство по случая.

 

Припомняме, че в социалните мрежи бе публикуван клип, на който се вижда как при опит да преустанови бой между две момичета от 7-ми клас 60-годишният възпитател Георги Димитров проявява насилие над едното от тях.

 

Директорката на училището добави, че инцидентът е станал на 8 март в класната стая преди занималнята, около 14.00 часа. Клипът ѝ е бил показан едва вчера. Тя уточни, че едното дете - Барбара, е със специални образователни потребности, под грижите на ресурсен учител, който не е присъствал в момента на побоя. По думите на Тодорова детето и в други случаи е проявявало агресия. Тя добави, че предстоят наказания и за двете ученички, но определи действията на възпитателя като недопустими.

 

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е разпоредил проверка, в която участват и представители на Община Ловеч. По думите му ще има наказателна отговорност и спрямо директорката на училището, която не е предприела навременни мерки. 

 

"Трябва да има непоносимост към тези прояви, не само от страна на учителите, но и на учениците. Това се е случило на 8 март, а става ясно сега, което е силно тревожно", заяви Начев и добави, че е недопустимо учител по този начин да се отнася към ученик.

 

Сигнализирано е и районното управление на МВР в Ловеч, като снощи възпитателят е бил задържан за 24 часа, но тази сутрин е бил освободен. От страна на Детска педагогическа стая в момента се извършват разговори с учениците. 

 

Със случая е запозната и районната прокуратура в Ловеч. До края на деня ще стане ясно дали ще бъде образувано досъдебно производство, тъй като според заместник-районния прокурор Цецо Рабаджиев на клипа ясно се вижда, че има упражнено насилие.

 

Източник: Novini.bg