<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78625" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И Гърция със ...

Уволниха шефа на МИА, който нарече Екатерина Захариева “фригидна кучка” (видео)

25 Ноември 2020
0 1603

Председателят на Надзорния съвет на държавната Македонска информационна агенция (МИА) Зоран Иванов вече не заема длъжността след последното заседание на правителството, предаде Дневник.

Зоран Иванов, който не бе журналист в държавната агенция, а бе назначен от правителството в борда ѝ, ще го напусне, след като нарече външния министър Екатерина Захариева и бившия ѝ гръцки колега Дора Бакояни “фригидни кучки”. Той нападна вербално двете жени заради ветото срещу македонските преговори за ЕС в понеделник (обявено от Захариева) и това на Гърция за НАТО, обявено през 2008-а (от Бакояни). Затова в неприличния му израз, с който отправя обвинения към тях, се казва “Бакояни 2008-а, Захариева 2020-а”.

Шефът на Македонската информационна агенция нарече “фригидна кучка” Екатерина Захариева. Ето как отвърна тя!

В интервю за предаването “Само Вистина” по македонския канал 5 Иванов опита да се оправдае като каза, че той често използва в речника си метафори и че в случая е реагирал емоционално, както страстно възприема и каузата за присъдиняването на Северна Македония към Европейския съюз.

“Аз гледам на напредъка на страната ми с пълна страст и ако някой стопира този напредък, позовавайки се на някои минали времена и събития, случи се така, че аз написах и публикувах това без съображения”, каза в студиото бившият вече шеф.

Иванов не управляваше агенцията, но постът му бе важен. В МИА правителството назначава и петимата души, формиращи Надзорния съвет. Управителният съвет, чийто ръководител е и генерален директор, и главен редактор на МИА, се избира – заедно със състава на Управителния съвет – от Надзорния.

Македонски активисти подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

Станалото повдигна отново темата за езика на омразата срещу България в македонски медии. Макар в действителност България да присъства по негативен начин основно в някои коментарни рубрики във водещите медии (а и думите на Иванов да са отправени в социалните мрежи), тонът срещу България се влошава, откакто България припомни поставените преди година условие за реално начало на преговорите на Северна Македония с ЕС.

Източник: Дневник

Видео: Канал 5 “Само Вистина”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции