<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78619" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тревога в Гър...

Удължаване на учебната година с две седмици за 1-ви до 6-ти клас обмисля министерството (видео)

25 Ноември 2020
0 1395

“Обмисляме да удължим учебната година за учениците от 1. до 6. клас с две седмици”. Toва съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев на пресконференция, цитиран от bTV.

„В същото време трябва да имаме предвид, че не е добре в следващите седмици децата да нямат ангажираност и занимания. Трябва да имат частичен ангажимент. Обмисляме да разширим учебната година по линия на проектните седмици“, обясни Вълчев.

„Знаете, че в момента имаме регламентирана такава проектна седмица за учениците от 1. до 3. клас. Ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси и проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец“, обясни още просветният министър.

„За 1. до 6. клас имаме две седмици маневреност през юни месец. Надяваме се, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение. За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите три седмици, които ще бъдат с обучение в електронна среда“, каза Красимир Вълчев.

Родители доброволци заместват отсъстващи учители с Covid в бургаско училище (видео)

По думите му, обучението в електронна среда е компенсаторно и не е равностойно на присъствената форма.

„То е частично ефективно – малко по-ефективна алтернатива за гимназиален етап и по-малко за прогимназиален и много трудна за прилагане в начален етап“, допълни Вълчев.

Източник: bTV

Видео: МОН

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции