<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Турските вла...

Удължават извънредната епидемична обстановка (видео)

27 Април 2021
0 1345

На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на пандемичната обстановка – продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента. Това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Фейсбук.

“Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването на мандата. Времето си лети, мина един месец от изборите и дойде 1 май”, каза още Борисов.

По думите му хотелите, ресторантите, нощните заведение и туроператорските фирми искат да знаят как ще мине този сезон.

Министърът на туризма в оставка Марияна Николова заяви, че страната ни е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

Министерството на туризма ще представи единен протокол за пристигане в страната, добави Николова. Той ще бъде съгласуван с всички здравни власти.

„Правилата за влизане в страната ни трябва да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те трябва да са в помощ на българския туризъм. В страната ще се влиза по три начина. Първият – с ваксинационен сертификат. Вторият начин ще бъде влизане чрез отрицателен PCR или сертифициран антигенен тест. Третият възможен начин ще бъде чрез документ за преболедуване през последните 6 месеца”. Това обясни здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Източник: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции