Следва: МОН предлага ...

Удължават учебната година за някои класове (аудио)

05 Май 2021
0 7820

Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас в определени училища. Това заяви министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев пред БНР. Той съобщи още, че учебните занятия ще приключат присъствено за всички ученици след завършване на зрелостниците.

Министър Вълчев: Няма да има нулева година, нито ще отпада материал за изпитите (видео)

“Тези 303 училища, които избраха през декември месец да не учат, да провеждат проектни дейности, сега ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по интереси. Вероятно повече ученици ще бъдат на така нареченото компенсаторно обучение – това е допълнителното обучение за преодоляване на образователни трудности”, поясни министърът в оставка.

Присъствено ще се проведе външното оценяване и матурите за учениците от 4, 7, 10 и 12 клас. Няма тематично изоставане от предходни години, няма да отпада учебен материал, категоричен беше Вълчев.

“Учениците ще бъдат между 8 и 13 в зала в зависимост от големината на класните стаи, така че да има отстояние между тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове”, уточни министърът в оставка за предстоящите изпити.

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции