<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71561" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германски ек...

Умишлено ли допуска полицията провокациите на протестите? (Коментарът на „Господарите“)

18 Август 2020
0 9034

Вчера вечерта по време на протеста пред Румънското посолство се стигна до грозна сцена – кола, управлявана от жена, навлезе сред протестиращите. В резултат те изпотрошиха предното ѝ стъкло. Оказа се, че в автомобила през това време е имало и две деца.

Случилото се раздели общественото мнение около два полюса – едните защитават жената, защото е с деца, а другите я обвиняват в опит за провокация, защото е блъснала протестиращи.

Същественият въпрос обаче е къде е през цялото това време полицията? По данни на очевидци, полицейският екип на място е пристигнал след повече от 10 минути, въпреки че в непосредствена близост до мястото на инцидента има полицейски пункт.

Далеч не за първи път виждаме, че органите на реда в последно време игнорират провокациите и стоят встрани от събитията по улиците и площадите, където има протести. По време на конференцията на ГЕРБ граждани и журналисти бяха нападани от провокатори, а намеса от страна на полицаите нямаше.

Провокатори нападнаха журналисти и граждани по време на конференцията на ГЕРБ (видео)

По време на първите дни на протестите нашият екип също беше нападнат от провокатори, но така и не открихме полицаи, на които да сигнализираме за тях.

Провокатори нападнаха оператора ни по време на протеста („Коментарът на Господарите“)

Вместо в ролята на защитници на хората, полицаите в началото дори си позволиха да удрят протестиращи под предтекст, че са нарушили обществения ред.

Ексклузивно: Говори битата от полицаи протестираща (РЕПОРТАЖ)

Ние от „Господарите“ призоваваме органите на реда да започнат да изпълняват дълга си да пазят хората – независимо от техните виждания и политически пристрастия! В противен случай ще е повече от очевидно, че заповедтта за ненамеса идва някъде отгоре.

Сигнализирайте ни, ако имате повече информация за жената, която се вряза в протестиращите.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    18 Август 2020

    Срещу такива протестиращи само бой заслужават от българската полиция!

Реакции