<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66320" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Син кит изстр...

Уникални кадри от дрон показват най-голямото струпване на морски костенурки край бреговете на Големия бариерен риф (видео)

10 Юни 2020
0 748

Изследователи на дивата природа вероятно са стигнали до най-удачния начин за преброяването на популацията на морските костенурки и това са дроновете, пише The Guardian.

С помощта на бяла боя и група доброволци учените са проучили действителната популация на зелени морски костенурки по бреговете на остров Рейн в границите на Големия бариерен риф.

Около 2000 костенурки, част от колонията, обитаваща острова, са маркирани с бяла ивица боя. Съотношението между боядисаните и небоядисаните костенурки позвoлява популацията им да бъде преброена.

Имаме 10 години, за да спасим кожестите костенурки от изчезване, твърдят учени

Новото проучване, което е част от проект за възстановяване на животинските видове на остров Рейн, показва увеличение на колонията от костенурки с 1.73 пъти спрямо очакванията.

Невероятно видео показва размножаване на корали в аквариум (видео)

Новото изследване дава по-точна информация за защитените бройки от вида, населяващи острова, който е най-обширната територия за гнездене на зелените морски костенурки.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции