Следва: Путин разхла...

Уникално красива котка има две напълно различни на цвят очи (видео и снимки)

21 Май 2020
60 387

Изумителна котка с две напълно различни като цвят очи спечели сърцето на осиновителя си, пише DailyMail.

2-годишният шотландски клепоух котарак Йосиф бе осиновен от Евгений Петров, който живее в Санкт Петрбург, Русия, след като стопанинът му отчаяно търсил човек, комуто да отстъпи необикновения си питомник с едно синьо и едно жълто око.

Котка с наполовина сини и кафяви очи стана хит в мрежата (снимки)

29-годишният Евгений признава, че не вярвал, че животното от снимките е реално, докато разглеждал обявите в интернет. Но споделя, че щом го видял на живо, се влюбил в него от пръв поглед.

Според него състоянието на очите на Йосиф, познато от науката като хетерохромия, не причинява на котката никакви здравословни проблеми.

Котка лекува болни животни във ветеринарен център (видео и снимки)

„Хетерохромията е рядкосрещано състояние, особено сред  вида шотландска клепоуха котка. Въпреки това Йосиф все още има остро зрение и просто изглежда необичайно”, споделя новият му стопанин.

Шотландската клепоуха котка е вид домашна котка, при която се наблюдава естествена мутация на доминантен ген, която засяга хрущяла в цялото тяло и причинява това характерно сгъване на ушите. Представителите на вида са познати като гальовни, интелигентни и изключително привързващи се животни.

Източник: DailyMail

Снимки: CatersNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции