<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Очаквайте но...

УНИЩОЖАВАТ плаж на св.св. Константин и Елена (РЕПОРТАЖ)

16 Декември 2020
0 3968

Скъпи приятели, през лятото два скандала със сторежи по морето разбуниха духовете – подпорния хотел на Алепу и известните като „летни сараи“.

РИОСВ-Бургас си „измива ръцете“ за Алепу? (РЕПОРТАЖ)

Пристанището пред „Сараите” расте без разрешителни (РЕПОРТАЖ)

По-късно през лятото ви показахме и още много плажове, които са попаднали в частни ръце:

Уж държавни по закон плажове са в частни ръце (РЕПОРТАЖ)

Получихме сигнал за поредното строителство на морето – този път във ваканционно селище Св.св. Константин и Елена край Варна. Скандалното е, че се строи на брега точно под санаториума на МВР с разрешително за укрепително съоражение, което според информационната табела е трябвало да бъде готово в средата на май 2020 година. Но виждаме поредните тежки машини на плажа, които по неофициални данни строят поредния подпорен хотел.

Природозащитничка, пожелала да скрием лицето и името й, насочи вниманието на репортера ни Виктория Симеонова към изпълнителя на проекта – „Валмекс“ ЕООД. Фирма, която печели голяма част от обществените поръчки в сферата на строителството справка показва, че е спечелила близо 85 милиона лева от проекти през последните години.

Дали това ще бъде поредният съсипан плаж, до който няма да имаме достъп, зависи от институциите, към които ще се обърнем. А междувременно очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби и корупция на телефон *3333 или на gospodari.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Iliyan Vasilev

    17 Декември 2020

    Моля да сложите субтитри на еко-активистката, ще нищо не се разбира.

Реакции