<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Наглеци изхв...

Установиха кои са наглеците, изхвърлили строителни отпадъци до софийския бул. “България” (видео)

02 Юни 2021
0 2446

След скандалното видео, което ви показахме преди два дни, в което петима мъже нагло и безцеремонно изхвърлят чували със строителни отпадъци върху тревни площи край натоварен столичен булевард, последва реакция от “Столичен инспекторат”. Основна заслуга за това има авторът на видеото, станал неволен свидетел на акцията посред бял ден и пред погледа на преминаващ съвсем наблизо полицейски патрул, уви останал безучастен към арогантното деяние.

Часът е 16, а Георги Шутов снима видеото от работното си място около 16 ч. Мъжете изхвърлят стотици килограми строителни отпадъци само на метри от кръстовището на бул. “България” и “Околовръстното”.

„Чух чупене на плочки и се зачудих откъде идва. Помислих, че е от строежа отзад. Погледнах натам – абсолютно нищо. Погледнах и насам и видях хората, които хвърлят гранитогрес и чупят. И се зачудих какво е“, разказва Георги.

По думите му нарушителите въобще не са се притеснявали: „Явно са си свършили работния ден. Дойдоха. Разтовариха боклуците, които е трябвало да извозят и да платят някъде, където да ги изхвърлят. Разтовариха ги. Потупаха ръчичките и се качиха. За пет минути цялата операция. Просто ме учуди каква невероятна наглост имат“.

Наглеци изхвърлят строителни отпадъци до столичен булевард пред преминаваща патрулка (видео и снимки)

Освен че нарушителите не се притесняват – не ги и притесняват. На клипа ясно се вижда полицейски патрул, който преминава и дори не намалява. “

“Тук не се минава със висока скорост – 100% са ги видели, но явно са имали поважна работа. Просто им е бил по-удобно да не ги видят, за да не се занимават с хората. Те предпочитат да застанат от другата страна с палката и само да спират“, казва Георги.

Той е подал сигнал до Столичния инспекторат и благодарение на видеото му „Общинска полиция“ е установила по регистрационния талон собственика на автомобила, от който са изхвърлени отпадъците.

Предстои на притежателят на колата да бъде съставен акт, санкцията е между 100 и 1000 лева, а също така ще му бъде връчено и предписание за почистване на терена.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции