<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81882" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Франция въве...

Утре пристигат 18 720 нови ваксини, здравният министър ще получи втората си доза

17 Януари 2021
0 302

Нови 18 720 дози от ваксината на “Pfizer”/”BioNTech” срещу Covid-19 пристигат в понеделник сутрин в България, съобщиха от здравното министерство, цитирано от КлубZ.

По план пратката трябваше да е двойно по-голяма, но от компаниите, които произвеждат препарата, вече предупредиха, че ще има временно намаляване на количествата по производствени причини.

България ще получи само половината от очакваните 35 000 ваксини от Pfizer 

Новата пратка ваксини ще бъде получена в София в логистичен център, откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната, допълват от министерството. 

Здравният министър Костадин Ангелов в понеделник ще получи втората си доза ваксина, след като стана първият човек в България, който бе имунизиран с препарата на “Pfizer”/”BioNTech”. Видео от събитието можете да си припомните горе.

Пристигна първата пратка с ваксини на Moderna за България (видео и снимки)

И тази ваксина, както и на “Модерна”, се поставя на два пъти, като разликата е в периода между двете инжекции – в първия случай той е 21 дни, а във втория – 28 дни.

Спад в броя новозаразени от Covid-19 при по-малко направени тестове

До момента по данни на Единния информационен портал у нас ваксина са получили  18 332 души. За последното денонощие те са 206 и всички са в столицата. Най-много първоначални имунизации са направени в София, Пловдив и Варна. Най-малко са във Видин – под 200.

Източник: КлубZ

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции