<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Колко силна е...

Учените посочиха 29 планети, от които извънземни могат да засекат живот на Земята

24 Юни 2021
0 418

Астрономи са изготвили кратък списък на близките звездни системи, където всеки любознателен обитател на планетите наоколо би бил в добра позиция да наблюдава живота на Земята, пише Guardian.

Учените са идентифицирали общо 1715 звездни системи в нашия космически „квартал“, където извънземни наблюдатели биха могли да открият Земята през последните 5000 години, като я наблюдават как „преминава“ през лицето на Слънцето.

НАСА е все по-близо до откриване на извънземен живот

Сред тези, които са в правилната позиция да наблюдават транзита на Земята, 46 звездни системи са достатъчно близо, за да могат техните планети да засекат ясен сигнал за човешкото съществуване – като радиото излъчванията, стартирани преди около 100 години.

Изследователите изчисляват, че 29 потенциално обитаеми планети са добре разположени, за да станат свидетели на транзита на Земята и да подслушват човешки радио и телевизионни предавания, което позволява на всички наблюдатели да си направят извод за съществуваща интелигентност на нашата планета. Дали предаванията ще накарат една напреднала цивилизация да осъществи контакт е спорен въпрос.

Земните астрономи са открили хиляди планети извън Слънчевата система. Около 70% са забелязани, когато извънземни светове преминават пред своите звезди домакини и блокират част от светлината, която достига до телескопите на учените.

САЩ не намериха следи от извънземна технология в “летящите обекти”, но все още не могат да ги обяснят

А констатациите идват, когато правителството на САЩ се готви да публикува горещо очакван доклад за неидентифицирани летящи обекти (НЛО). Докладът на оперативната група за неидентифицирани въздушни явления на Пентагона, създадена с цел да придобие представа за същността и произхода на неизвестните обекти обаче не се очаква да разкрие доказателства за контакт с извънземни.

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции