<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81941" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ресторантьор...

Учениците от 7, 8 и 12 клас първи се връщат в класните стаи

18 Януари 2021
0 323

Учениците от 7, 8 и 12 клас найвероятно ще са първите, които евентуално ще се върнат присъствено в класните стаи от 4 февруари. Това стана ясно от изказване на зам.- министъра на образованието Таня Михайлова, пише Mediapool.

В момента учениците от 5 до 12 клас се обучават онлайн, с изключение на разрешените от тази седмица присъствени практически занятия.

Учениците от 7, 8 и 12 клас първи се връщат в класните стаи

Михайлова уточни, че засега всичко това е само предложение, което ще се реализира, ако заболеваемостта падне под 120 на 100 000 души.

“Безспорно, важни са всички класове, но 7, 8 и 12 излизат със сигурност на предна линия. Тази възможност дискутирахме днес с ясното съзнание, че има още време. Всичко зависи от епидемичната обстановка”, каза Михайлова.

Министър Ангелов: Вероятно на 4 февруари учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в клас (видео)

По думите ѝ е обсъдено да има ротация на класовете – например ако осмите класове две седмици са присъствено в училище, след това да учат две седмици онлайн.

Малко по-рано здравният министър Костадин Ангелов каза, че се обмисля възможност децата от три класа да учат три седмици присъствено и три дистанционно.

“Различни са формулите, които се обсъждат, това все още е проект”, уточни той. Предстои среща с министъра на образованието и науката, с представители на синдикатите в системата на образованието и с работодателските организации, за да се обсъдят ваксинирането на учителите и мерките след 4 февруари, каза още министър Ангелов.

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев даде да се разбере, че е оптимист за ваксинацията сред учителите.

“След тази полезна дискусия със синдикатите, видяхме, че има положителна енергия от тяхна страна да съдействат и на изследването на антигени, и на започването на имунизацията. Мисля, че в много райони ваксинирането на учителите ще започне още тази седмица”, посочи Кунчев.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции