<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62882" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 50 са новите з...

Ученици в Китай сложиха специални шапки за социално дистанциране в първия учебен ден след карантината (видео и снимки)

29 Април 2020
0 1473

Ученици от начално училище в Китай се появиха с домашно направени шапки за социално дистанциране в първия учебен ден след карантината, пише LadBible. Шапките са изработени със специална периферия от близо 1 метър, за да напомнят на съучениците да спазват разстояние помежду си.

Рестрикциите заради пандемията от коронавирус в Китай бяха облекчени, което позволи на учениците да се върнат в училище, след като отсъстваха няколко месеца, като все пак останаха определени ограничения за спазване.

Заедно с предпазните маски за лице, малките ученици трябваше да изработят за домашно шапки, които да указват разстояние помежду им от близо 1 метър. Четири класа първокласници от началното училище Янжен в Ханджоу, столицата на провинция Дзъдзян в източен Китай, се върнаха в клас на 27 април.

Много от шапките бяха изработени от картон, а едно от момиченцата бе използвало балони за направата на животни.

Китайски медици се разплакаха при първата среща със семействата си, след близо два месеца на първа линия в Ухан (снимки)

Заместник-директорът на училището заяви пред медиите, че решението е било по идея на ръководството. „Идеята подкрепя нашия девиз: „Сложи си еднометрова шапка, за да спазваш дистанция от 1 метър.”

1000 малки ученици преместиха пеша 7000 книги в новата библиотека на Осло (снимки)

На децата не са позволени каквито и да било физически контакти помежду им, и им е казано да пазят шапките си от повреждане. Също така остават задължителни маските за лице, както и периодичните скрийнингови тестове за телесната температура.

Източник: LadBible

Видео: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции