Ученици в САЩ пренебрегнаха мерките срещу коронавируса, за да отпразнуват ваканцията на плажа (снимки)

19 Март 2020
0 1779

Докато мнозина следват експертни съвети и намаляват социалните контакти, като работят от къщи, стотици ученици и студенти в САЩ се насочиха към Маями, за да отпразнуват пролетната ваканция, пише LadBible.

Въпреки апела на американските власти хората да не се събират на големи групи, и тази година големи райони на Саут Бийч бяха окупирани от млади купонджии.

Докато в някои райони на Флорида са въведени часове със затворени барове и нощни клубове, студентите все още се стичат навън по плажовете, за да се насладят на слънцето.

“Ако хвана корона, пипнал съм го и толкова. Това няма да ми попречи да се насладя на вечерта”, каза пред медиите студент от Охайо.

“От два месеца планираме това пътуване. Толкова сме чакали за тази почивка! Тук сме просто за да се забавляваме добре”, допълни друг от купонджиите.

Австрийски курорт – тайният развъдник на коронавирус в Европа

По-рано тази седмица президентът Доналд Тръмп заяви на пресконференция, че страната се бори с „невидим враг“, след като правителството обяви насоки за социално дистанциране, включително избягване на събирания на повече от 10 души. Мерките на правителството предвиждат хората да работят от дома, ако е възможно и избягване на барове, ресторанти и хранителни заведения.

Инфлуенсъри започнаха да облизват седалки на тоалетни в ново “коронавирусно предизвикателство” (видео)

„Всеки един от нас има критична роля за спиране на разпространението и предаването на вируса”, каза той и допълни: “Ако всеки направи тези жертви сега, ще се обединим заедно като една нация и нашата сила ще победи вируса.”

Източник: LadBible

Снимки: CBS

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции