Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ученици от Бургас създадоха уникален електромобил
Ученици от Бургас създадоха уникален електромобил
06-11-19
добавено
1258
прегледа

И добрите новини съществуват - като например тази, че бургаски ученици създадоха уникален и ефикасен електромобил, който ще бъде представен на състезание в Лондон тази година.

 

Младежите са възпитаници на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, разказва uspelite.bg.

 

Тяхната електрическа кола работи изцяло на ток и е направена от фибростъкло и алуминий. Електомобилът носи името "Баткомобил". 

 

"Баткомобилът" има форма на компютърна мишка, едноместен е и е изключително ефикасен - с едно зареждане на батерията може да измине 160 км. А салонът е обзаведен с кожа и таблет, за да може да се следи моментната скорост и изминатото разстояние.

 

Създаването му е отнело 4 месеца, като екипът е бил подкрепен финансово от общината и много фирми.

 

Идеята за създаване на "Баткомобила" е на преподавателя по електроника Красимир Кънчев и идва след като посетил международното състезание за енергийна ефективност в Истанбул. 

 

Електромобилът може да се види в Морската градина сега, а в началото на месец юли ще участва в международно състезание в британската столица.

 

 

Източник: uspelite.bg