<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35422" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ФБР откри над...

Ученици по цял свят на протест за климата: Ще променим съдбата на човечеството (видео)

01 Март 2019
0 3389

Ученици по цял свят, които искат да се предприемат действия във връзка с изменението на климата, разространиха безкомпромисно отворено писмо, в което се казва: "Ще променим съдбата на човечеството, независимо дали ви харесва или не."

 

 

 

В писмото, публикувано от Гардиън, се казва: „Обединени, ние ще се вдигнем на 15 март и много пъти след това, докато видим справедливи действия в полза на климата. Ние изискваме отговорните лица в света да вземат отговорност и да решат тази криза. Вие сте ни провалили в миналото. Но ние младите ставаме силни и няма да спрем".

 

 

Движението за младежки протести за климата не е централно организирано, така че е трудно да се проследи нарастващия брой на демонстрации, но много от тях се регистрират на FridaysForFuture.org. Досега са организирани почти 500 събития, които ще се проведат на 15 март в 51 държави.

 

„За хората под 18 години в повечето страни единственото демократично право, което имаме, е да протестираме. Ние нямаме представителство”, казва Йонас Кампус, 17-годишен активист от Швейцария. "Да ​​учим за бъдеще, което няма да съществува – това няма смисъл."

 

 

В писмото се казва още: “Ние сме безмълвното бъдеще на човечеството… Няма да приемем живот в страх и опустошение. Ние имаме правото да изживеем мечтите и надеждите си". Към тези думи се включва и популярната шведска активистка Грета Тунберг.

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции