<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71574" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германски ек...

Учени от БАН са готови да теглят кредит, за да върнат дарение на Пеевски

18 Август 2020
0 2807

265 учени от Българската академия на науките са положили подписи под искане за оставката на правителството и главния прокурор, предаде ClubZ.

Като смехотворно определиха те предложението на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията. По думите на проф. Емануел Мутафов е доста неуместно да се занимават и с “хомосексуалната паника на ВМРО”.

Проф. Лъчезар Аврамов. Снимка: БНР

Миналата седмица 169 учени подписаха отворено писмо, в което се казваше, че “некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки. Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости.”

169 учени от БАН поискаха оставка на правителството в отворено писмо

Учените днес се зарекоха, че ще върнат и дарените на Академията 50 000 лева от депутата от ДПС Делян Пеевски по време на извънредното положение заради коронавируса. И ако не успеят да съберат средствата, учените са готови да изтеглят потребителски кредит.

По думите на проф. Аврамов такъв тип управление разгражда държавата – политически, икономически, научно и културно.

“Белите птици на протеста изплашиха плашилото, а плашилото започна да пише нов закон за летене на птиците. Това е мерзост и няма да допуснем това да се случи по абсолютно категоричен начин. Управляващите искат да направят първата копка на черната дупка. Академичният тон не може да бъде спазен и да се говори с научна терминология. За една кола, която е излязла от пътя не важи Законът за движение по пътищата, а Законът за гравитацията. Една джипка много дълго време лети надолу и тази джипка най-после трябва да катастрофира”, коментира и гл.асистент д-р Георги Латев.

Извънредно от Бойко Борисов: Време е за рестарт на държавата, предлагаме Велико Народно Събрание и нова Конституция 

По думите му 40 дни всички хора на площада не искат нова конституция, а искат оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев“.

Видео от изявлението на Борисов може да видите горе.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Vladmm

    18 Август 2020

    Вече се замислям върху думите на Симеон Дянков, че те нищо не правят и са само консуматори! Можели някой да им изреди постиженията, че чичо google нищо не намира за техните постижения, само някоя статия, че са на път да открият нещо, но все не достигат до края!!!

Реакции