<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99904" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пост-Covid синд...

Учени предсказали “следващата пандемия при хората” още през май 2018 година (видео)

16 Септември 2021
0 407

Учени предсказват следващата пандемия при хората още през 2018 година, виждаме от кадрите на нов документален филм за начините за култивиране и консумация на храна.

Eating Our Way To Extinction показва как пандемията може да възникне в резултат на разпространяване на вируси от животните при хората.

В откъс от филма, записан през май 2018 д-р Майкъл Грегър, който е противник на храните с животински произход, заявява:

“Когато тъпчете десетки хиляди животни в тези мръсни, нехигиенични условия, където те съжителстват буквално върху изпражненията си, създавате място за размножаване на вируси.”

И добавя:

“Независимо дали става въпрос за пазарите на живи животни в Източна Азия, или за бушмийт търговията (пазари за месо от диви животни в Африка – бел. ред.), притеснението е, че с достатъчно завъртания в генетичната рулетка ние ще завършим с един от тези вируси, които са смъртоносни не само за пилетата, но могат да се предадат от човек на човек и да причинят следващата човешка пандемия.”

Докато точният произход на вируса Covid-19 все още не е установен, Световната здравна организация публикува доклад в началото на 2020 г. – няколко месеца след идентифицирането на вируса, в който се казва:

„Вирусът, който причинява Covid -19, най-вероятно има своя екологичен източник при прилепи и предаването на вируса на хора вероятно е станало чрез междинен гостоприемник – домашно животно, диво животно или домашно диво животно, което все още не е идентифицирано.”

И докато едномесечно разследване на СЗО в Китай по-късно стигна до същото заключение, все още не е окончателно известно как точно са се заразили първите хора с вируса SARS-Cov-2.

Китай не допусна в страната екипа на СЗО, който отиде да разследва появата на Covid-19

Като оставим настрана Covid-19, Eating Our Way to Extinction има за цел да накара зрителите да поставят под въпрос своите решения относно храната и откъде идват, както и изборите, направени от властите, компаниите и правителствата по целия свят.

Премиерата на документалния филм е днес 16 септември.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции