<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46766" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Учени случайно откриха нов вид клетка, която убива рака

21 Януари 2020
0 206

Британски учени случайно откриха нов вид клетка, която убива повечето ракови образувания. Новото откритие може да е се окаже огромен пробив в опитите за откриване на универсален лек за борба с рака, пише The Telegraph.

 

 

Учените от университета в Кардиф анализирали банка с кръв, като се опитвали да открият бели кръвни телца в нея. Вместо това те открили съвсем нов вид „Т – клетка“, която използва малко образувание, подобно на кука, за да се закача за ракови клетки, като при това игонрира здравите такива. В лабораторни условия бели кръвни телца, „снабдени“ с такова образувание успели да убият ракови клетки от множество органи, включително дробове, кръв, кости и бъбреци.

 

 

""

 

 

ВИЖТЕ КОИ ХРАНИ СЕ ОКАЗАХА ПРИЧИНИТЕЛИ НА РАК

 

 

Според професор Андрю Сийуел, ръководител на изследването, това откритие може да се използва за създаването на универсален лек, който да лекува редица видове рак. „Това е много мотивираща находка, никой не знаеше, че такива клетки изобщо съществуват. Това откритие създава възможност за създаването на „общо“ лекарство за рак, една Т-клетка, която може да унищожава много различни видове рак. До този момент никой не предполагаше, че това изобщо може да е възможно“, добави той.

 

 

ПЪЛНОТАТА Е ПРИЧИНА ЗА ПОВЕЧЕ СЛУЧАИ ПРИ НЯКОИ ВИДОВЕ РАК, ОТКОЛКОТО Е ПУШЕНЕТО (ГРАФИКА)

 

 

Попитан дали съществуването на такива клетки и случайното им откриване в обикновена банка с кръв означава, че има човек в Уелс, който на практика е „имунизиран“ от рак, той заяви, че това е съвсем възможно. „Това е бяло кръвно телце, което може да е много рядко, или пък много хора да имат такива, но те да не работят по този начин по някаква причина. Засега просто не знаем“, каза още ученият. 

 

 

Източник: The Telegraph

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции