Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Учени създадоха чип, който "стопира" мозъка на пълни хора, когато искат да ядат
Учени създадоха чип, който "стопира" мозъка на пълни хора, когато искат да ядат
По света
08-15-19
добавено
954
прегледа

Започнаха клиничните изпитания с участието на шестима фатално затлъстели души, които изпробват нов мозъчен чип, "стопиращ" техните мозъци, когато искат да ядат, пише ladbible.com.

 

Чипът, известен като отзивчива система за невростимулация (RNS), е разработен от медицинската технологична компания NeuroPace. Той имал за цел да помогне за лечение на хора, страдащи от епилепсия.


Неотдавнашно проучване, публикувано от Proceedings of the National Academy of Sciences, показа, че устройството може да се използва за лечение на погрешни модели на хранене.

 

Учените от университета в Станфорд сега опитват дали по този начин ще могат да се справят със състоянието, известно като „хранене със загуба на контрол“.

 

Клиничните изпитания ще се проведат през следващите пет години. След това ще бъде ясно доколко имплантът е ефективен и безопасен.

 

 

Източник: ladbible.com