Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Училището на Асен Александров застана зад него след скандала с голите снимки
Училището на Асен Александров застана зад него след скандала с голите снимки
Нередности
12.01.17
добавено
11309
прегледа

51 Средно училище "Елисавета Багряна", където директор е Асен Александров, излезе с позиция в негова защита. Той беше принуден да подаде оставка като съветник на министъра на образованието след като в общественото пространство се появиха негови голи симки.

 

Вчера от МОН съобщиха, че той е излязъл в продължителен отпуск. Това категорично не е вярно, заявиха днес от училището. По техните думи той е получил сърдечни проблеми, вчера е бил в болница. Заради това които се наложи да излезе в болничен, заявиха още от училището. Той има внучки, съпруга, някой мисли ли, питат се в столичното училище.

 

Снимките първо бяха пуснати в сайта на училището, след което бяха препечатани от определени медии.  Прокуратурата се зае с проверка, включително за това дали снимките са автентични или плод на манипулация.

 

Ето пълния текст на позицията на училището без редакторска намеса.

 

ПОЗИЦИЯ

На членовете на Училищното настоятелство
на 51 СУ „Елисавета Багряна” – София

 

Ние, членовете на Училищното настоятелство на 51 СУ „Елисавета Багряна” – София, категорично не приемаме опита за злепоставяне на директора на училището г-н Асен Александров в медии, собственост на една определена издателска група.

 

Публикуваните вулгарни снимки и внушения са показателни за морала и душевното състояние на авторите им и говорят за липсата на всякакви професионални норми и етика във въпросните медии.

 

Публикуването на подобна невярна информация злепоставя честта, достойнството и доброто име не само на г-н Александров, но и на училището като институция.

 

51 СУ „Елисавета Багряна” е едно от елитните и реномирани училища не само в София, но и в цялата страна и няма да допуснем подобна гавра с мястото, което сме избрали за образованието на нашите деца.

 

Под ръководството на г-н Александров 51 СУ „Елисавета Багряна” достигна завиден рейтинг, нашите деца са сред първите в олимпиади, състезания и класации за гимназии и университети.

 

Материалната база също се обнови през годините на неговото ръководство и въпросният проект за обновяване на кабинетите по природни науки е спечелен в прозрачен конкурс и силна конкуренция с десетки училища.

 

Очевидно е, че опитът, авторитетът и позицията на съветник в Министерството на образованието са направили г-н Александров фактор в обществото и това е довело до усилията да се изфабрикуват манипулирани снимки, придружени с неверни внушения и непроверени „факти”.

 

Оставаме да тежи на съвестта на авторите и на собствениците на въпросните медии доколко в името на политиката си струва да се жертва репутацията и доброто име на един достоен човек, който през целия си съзнателен живот е работил за образованието и възпитанието на децата.

 

За нас е чест, че г-н Александров е директор на училището, в което учат нашите деца. С пълна вяра в морала и достойнството му даваме нашата подкрепа, включително и с юридическа помощ, за да може клеветниците и авторите на подобни пасквили да си получат заслуженото.

 

Членовете на Общото събрание
на Училищното настоятелство 
на 51 СУ „Елисавета Багряна”

 

Към момента тази позиция е подкрепена в петиция от 684 души.