<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 4 милиона душ...

Учителите ще получават два дни в повече платен отпуск, ако се ваксинират

08 Юли 2021
0 275

Учителите, които се ваксинират срещу Covid-19, ще получат два дни допълнителен платен отпуск. Това решение е взело Министерството на образованието и науката (МОН) по предложение на социалните партньори. Те ще могат да го ползват по свой избор – наведнъж или на два пъти след първата или след втората доза ваксина, пише “Дневник”.

Училищата, които достигнат поне 70% ваксиниран персонал, ще получават специално свидетелство от МОН за принос към опазване на общественото здраве. Проучване на министерството обобщава, че към началото на юли в едва 4% от училищата в България е ваксиниран над 70%, а при детските градини този дял е дори още по-малък – 3%. В почти две трети от училищата ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%, при детските градини такова е положението в 75% от екипите.

Нова стратегия за Covid-a: Детските градини ще работят само за деца на ваксинирани при следваща вълна (видео)

Министерството започна информационна кампания за ваксиниране в системата на предучилищното и училищното образование. Идеята на кампанията е заетите в системата да могат да направят информиран избор за или против ваксините. Провеждат се регионални срещи с директори на детски градини и училища, на които медицински специалисти отговорят на всички въпроси за ползите и рисковете от ваксините срещу коронавирус. МОН изготвя и насоки и материали за връщане към присъствен образователен процес след продължително обучение от дистанция, както и за потенциално спешно преминаване отново към дистанционни занятия.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции