<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46366" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор стрел...

Учител преподава информатика без компютър, на черна дъска с тебешири (видео и снимки)

07 Януари 2020
2 3315

Учител в Гана, Африка преподава информатика без компютър, рисувайки на черна дъска с тебешири. Ричард Акото детайлно скицира изгледа на десктопа на операционната система "Windows" пред своите ученици.

 

 

УЧИТЕЛ, КОЙТО РАЗДАВА ЗАПЛАТАТА СИ, СПЕЧЕЛИ 1 МЛН. ДОЛАРА

 

 

""

 

 

Невероятното старание и ентусиазъм на младия учител беше заснето и споделено във Фейсбук. Снимките бързо станаха вайръл и събраха хиляди коментари, пише The Independent.

 

 

УЧИТЕЛ ПО КУНГ ФУ ПОКАЗВА ЗАВИДНИ УМЕНИЯ

 

 

""

 

 

Лишен от елементарни ресурси и условия за преподаване в бедното африканско село, той все пак е намерил необикновен начин да обучи децата как да работят с компютър. "Всеки учител избира своя начин да представи предмета си пред своите ученици. Това е моят начин", коментира Акото. Той се надява условията за преподаване за учителите и учениците да се подобрят.

 

 

""

 

 

"Нуждаем се от по-добра инфраструктура и учебни помагала", споделя младият утичтел. След като стана хит в мрежата, училището на Акото беше буквално залято от дарения. Лаптопи, настолни компютри и проектори бяха изпратени от всички краища на света за бедните ученици в Гана.

 

 

""

 

 

Освен това "Microsoft" официално връчи на Акото професионален сертификат за преподаване.

 

 

Източник: The Independent

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции