Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Фалшив лекар рекламира съмнителен препарат за отслабване в България и в Швеция
Фалшив лекар рекламира съмнителен препарат за отслабване в България и в Швеция
gospodari.com
01-07-20
добавено
1461
прегледа

Съмнителен препарат за отслабване се рекламира от фалшиви лекари и измислени "доволни" потребители. За това ни сигнализираха наши зрители от Швеция.

 

 

ЕВРОПА ВЛИЗА В БИТКА С ФАЛШИВИТЕ ЛЕКАРСТВА

 

 

Продуктът "Prolesan Pure" с "мигновено магическо действие" върху излишните килограми се рекламира в сайтове в Швеция като произведен от проф. Маркус Ян Свенсон. Информация за такъв лекар или учен изобщо липсва в мрежата. Въпреки това в обявата той подробно представя своето "уникално откритие".

 

 

 

 

В българските сайтове въпросният продукт се реклмира от същия симпатичен учен, ако съдим по снимката. Проф. Свенсон обаче вече е сменил името си и се нарича проф. Мирослав Иванов Станчев. "Българинът" явно е направил същото революционно откритие, което "му донесло редица престижни награди'.  В интернет такава информация липсва, а под името на проф. Мирослав Иванов Станчев в търсачката излизат съвсем други лица.

 

 

 

 

Освен фалшивия професор, който ни убеждава в чудодейните качества на продукта, в чуждите и българските сайтове намираме едни и същи снимки на "доволни потребители", които ни убеждават в невероятния ефект на препарата. В шведската обява четем историята на 42-годшиния Маркус Фиск от град Солентуна или на 44-годишната Маргарита Гилберг от Ескилстуна, Швеция. Вижте снимките, направени от нашите приятели от Швеция, които ни изпратиха сигнала: 

 

 

  

 

 

В родната обява снимките са същите, но хората отново са със съвсем други, типично български имена. Тук вече виждаме трогателните истории на Катя Георгиева от Видин и на 42-годишния Мартин Иванов от Силистра. 

 

 

   

 

 

  

 

 

Освен в имената на героите от рекламата, разлика има и в цената на продукта. В Швеция той се продава за 1547 шведски крони, което се равнява на 289,20 лв, уточняват нашите зрители. У нас "магическият лек срещу излишните килограми" се продава за 67 лева.

 

 

Оказва се, че измислени хора с фалшиви имена и истории рекламират продукт, който има директен ефект върху тялото и здравето на човек. Подобна реклама, която съдържа невярна информация и заблуждава потребителите, е нарушение на Закона за защита на потребителите.

 

 

 

 

 

Скъпи приятели, никога не забравяйте, че закупуването на подобен вид стоки с неясен произход и състав може да крие сериозни рискове за вашето здраве! А що се отнася до цитирания тук продукт - съмненията са повече от очевидни.