<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи арес...

Фандъкова: Вървим към връщане на коридора за възрастни от 8 до 10 часа и отпадане на този за аптеките (видео)

21 Ноември 2020
0 5260

Според кмета на София Йорданка Фандъкова ще се върви към връщане на коридорите за възрастни от режима през пролетта, а именно от 8 до 10 сутринта ще могат да пазаруват само те, като ще им бъде дадена възможност и в останалите часове, а за аптеките ограниченията ще отпаднат.

Това стана ясно от интервю със столичния градоначалник в сутрешния блок по БНТ днес.

Вечерният час за заведенията може да се промени за Коледа и Нова година (видео)

Кметът Фандъкова наблегна и на ситуацията с предстоящите коледни празници като изтъкна, че базарите, които не спазват противоепидемичните разпоредби на здравното министерство, ще бъдат отлагани или затваряни.

“Единият от базарите вече е отложен, този на площад “Славейков”. Още от снощи следим коледния базар в Градската градина, за съжаление това, което видях, не ме удовлетворява, ще проверим днес дали организаторите могат да осигурят спазването на мерките, ако това не се случи, ще го затворим”.

Окончателно: Учениците от 6-ти до 12-ти клас в София преминават на дистанционно обучение

Трябва да се мисли за поетапно връщане на учениците в училищата, ако ситуацията позволи. Но според кмета на София това не може да стане едновременно за всички ученици.

“Мислим в посока учениците от седми-осми клас, евентуално 12 клас, поетапно да се връщат, но водим разговори с цялата система. Повечето учители не са безотговорни хора. Направихме анкета сред всички училища в София, сред директорите и се получиха интересни данни – над 60% от тях смятат, че за учениците до пети клас трябва да бъде присъствена формата на обучение, защото си дават сметка какво значение има това за децата. Повечето смятат, че и по-големите трябва да редуват присъствена и дистанционна форма”, коментира Фандъкова.

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции