<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов наре...

Фандъкова за кръчмите и маските: И за там има разпоредби, ще има проверки (видео)

21 Октомври 2020
0 1954

“Разпоредби има и за нощните заведения, искам да се усили колкото е възможно контролът и от това зависи – ако се спазват мерките, които експертите са предписали, няма да има нужда от нови мерки. Ако не се спазват – ще обмислим допълнителни мерки.” Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира ситуацията с предстоящото връщане на задължителните маски на открито, което обаче не доведе със себе си промени по отношение на барове, дискотеки, ресторанти и други обекти, в които гражданите могат да стоят без предпазни средства.

В столицата само днес новозаболелите са 523-ма, 341 души са в болница, а 47 – в интензивни отделени, пише bTV.

Маските на открито са задължителни от четвъртък, карантината се намалява на 10 дни (видео)

„За мен най-важното е да се спазва дисциплината и затова акцентирах още в началото на седмицата върху по-строгия контрол“, отбеляза кметът.

Тя посочи, че вчера са извършени 381 проверки в търговски обекти и има издаден един акт за неносене на маски, в транспорта с актове са 14 души, а за неправилно носене на предпазни средства има 4 предупредителни протокола и 3 полицейски разпореждания.

Мобилизирани са екипите на Столичния инспекторат, на Центъра за градска мобилност, всички екипи на „Общинска полиция“, а от СДВР има уверение, че и полицаите от дирекцията ще контролират гражданите, стана ясно от думите на Фандъкова.

Борисов нареди: Без маски на открито, ако няма струпване на хора! (видео)

Ще има проверки и на протестите, където вчера демонстративно гориха маски:

„За мен всички хора са равнопоставени без значение къде са“. Фандъкова посочи, че към момента легла за COVID болни има, но е проблем броят особено на медицинските сестри и санитарите, които трябва да се грижат за тях. Тя ще покани водещи епидемиолози да се включат в „неформален медицински съвет“, който да консултира общината за последващи мерки.

Ще се сгъсти и разписанието на метрото.

Йорданка Фандъкова каза още, че е планирано започването на строежа на 31 нови сгради за детски градини и ясли за 2021 г. Така ще могат да бъдат разкрити 127 нови групи. 

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции