Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Фандъкова още не е решила дали да се кандидатира пак за кмет на София
Фандъкова още не е решила дали да се кандидатира пак за кмет на София
04-19-19
добавено
1081
прегледа

Столичният кмет Йорданка Фандъкова все още не е решила дали да се кандидатира за нов мандат на предстоящите местни избори, съобщава Mediapool

 

Днес тя заяви в интервю за БТВ: “Искам да напреднем в работата и тогава ще взема решение.“ 

 

Кметските избори предстоят през есента на тази година.

 

Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) е кмет на столицата от ноември 2009 година. Това е вторият ѝ пълен мандат, спечелен през 2015 г. с 60% от гласовете на софиянци. Преди това столицата се управляваше от Бойко Борисов.

 

По въпроса за строежа на небостъргача “Златен век“ в “Лозенец“, Фандъкова обясни, че подкрепя ниското строителство в тази част от града, както е заложено в общия устройствен план на София преди 12 години. На въпрос дали сградата на “Артекс“ е законна Фандъкова отговори, че решението за строежа е изтекло в края на 2018 година.


Разбира се, след като има спорове, строителите и собствениците имат възможност да поискат обжалване, ако бъде издадена такава заповед (за спиране на строежа)“, каза кметът. “Това е нашата позиция, а иначе контролът върху законността на строителството на обекти от тази категория е на ДНСК и те си имат също своя позиция, и имат право да я защитават.

 

Столичният кмет коментира и болната за софиянци тема за безкрайните ремонти в централната част на града: 

 

"Надявам се ремонтът на "Графа" да приключи скоро. Ще има озеленяване, фонтан на "Славейков" и още довършителни работи. Въпросът с ограничителите е сериозен, защото е свързан със здравето на хората. 200 000 лева на ден ще струва закъснението за изпълнителите", коментира тя. 

 

"Графът" все още е строителна площадка. Следим всичко по довършителните работи", обясни Йорданка Фандъкова. 

 

Източник: Mediapool