Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Фандъкова: Поскъпването на билетчето беше добра идея
Фандъкова: Поскъпването на билетчето беше добра идея
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
02-13-18
добавено
2858
прегледа

60% от мръсният въздух в София се дължи на автомобилите, а 40% на битовото отопление, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

„Факт е, че общините и Столичната община в това отношение самостоятелно може и предприема всички възможни мерки за намаляване на замърсяването от автомобилите чрез инвестиции в градския транспорт и велоалеи”, каза Фандъкова.

 

ЗАБРАНЯВАТ ПАРКИРАНЕТО В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ПРИ МРЪСЕН ВЪЗДУХ

 

Тя отхвърли твърдението, че успехът на т.нар. „зелен билет” е и индикация, че не е трябвало да се увеличава цената на билетите от 1 на 1,60 лв.

 

„Мярката със „зеления билет“ цели да свали от колите хора, които иначе не биха слезли от тях и то не по финансови причини. Аз съм сигурна, че те просто откликнаха на призивите и решиха да помогнат, защото без участието на гражданите няма как да се справим с този проблем“, категорична е градоначалникът на столицата.

 

„Когато увеличавахме цената на билета, това беше икономически обосновано”, каза тя и добави, че общината е намалила цената на картите, за да стимулира ползването на градския транспорт. Тя подчерта, че следващият път, когато се пусне зелен билет, „задължително ще ограничим влизането с автомобил в централна градска част”.

 

По темата с насилието в детските градини и домовете за деца, Фандъкова заяви, че хора, които упражняват физическо или психическо насилие над подрастващи „нямат място” в подобни институции. „Няма оправдание за насилието над деца”, каза тя, цитирана от vesti.bg.

 

Фандъкова изрази виждането си, че при случаи на насилие срещу деца трябва да се реагира бързо. Освен това кметът на София каза, че видеонаблюдението е една възможност „не само да се контролира, но и да се вижда и превентира”. Столичната община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина или ясла, която пристъпи към видеонаблюдение, заяви кметът.